St Patrick’s Day komt eraan en voor de gelegenheid hebben we drie recepten gemaakt die je jouw hond zou kunnen voorschotelen komende week.
Recept 1: Klaver Hondenkoekjes met Spirulina en Pompoenpuree
Ingrediënten:
- havermeel
- 5 gram spirulina
- 1 ei
- pompoenpuree
- water
Verwarm de oven voor op 175 graden. Voor een groen gekleurd deeg voeg je de spirulina toe aan het beslag. De pompoenpuree kun je er ook bij doen. Het geel van de puree heeft geen effect op de groene kleur. Voor een geel beslag laat je de spirulina achterwege. Ook kun je beide soorten deeg samen kneden zodat je een swirl-effect krijgt in je koekjes. Verder voeg je alle ingrediënten samen tot een stevige deegbal. Besprenkel je werkplek met wat havermeel en rol het deeg uit. Gebruik een koekjes uitsteker in de vorm van een klaver om de koekjes uit het deeg te halen. Stop ze vervolgens in de oven voor 15 minuten en laat ze na het afbakken even afkoelen voordat je het aan je hond geeft.
Recept 2: Likmat met Spirulina, Magere Kwark, Pompoenpuree en Wortel
Voor dit recept gebruik ik een XL likmat. Ik meng de kwark met de een theelepel spirulina en strijk dit in een rechthoek over de linkerkant van de likmat. Hetzelfde doe ik voor de magere kwark over de rest van de likmat. De pompoenpuree strijk ik over de magere kwark in een rechthoek aan de rechterkant van de likmat. Vervolgens gaan er wat worteltjes overheen en verschillende ijssnacks die ik nog in de vriezer had liggen. Je kunt overigens veel verschillende soorten groenten gebruiken, zoals komkommer en courgette, als deze maar hondveilig zijn. Ten slotte kun je de mat nog eventjes een halfuurtje in de vriezer leggen voor extra lang likplezier.
Recept 3: Pot Of Gold YoggiePot
Deze YoggiePot geïnspireerd op een pot met goud is mijn favoriet. Hij ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens simpel te maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Onderaan de pot gaat wat magere kwark. Hierboven op leg ik wat droge brokken en daar overheen gaat weer wat kwark. Een tijdje geleden heb ik deze ijsringetjes gemaakt met pompoen en kwark en ingevroren. Die gooi ik er als laatste overheen om het effect van het goud te creëren. Ten slotte steek ik er nog wat klaverkoekjes in en klaar is Kees! Ook deze kun je nog even in de vriezer stoppen voor extra lang plezier.
Aan de slag! Laat je weten wat jij en je viervoeter van dit recept vonden? Ik ben erg benieuwd.
Op TikTok en Instagram vind je dit recept in videovorm. Klik onderaan de pagina op de icoontjes om 'm te kijken!
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, tips en andere voordelen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.